International Bikini Day

Juli 05, 2021

5 juli is het eindelijk zover: International Bikini Day 2021. Op deze dag wordt de verjaardag van de bikini gevierd, dat in 1946 werd uitgevonden. Dit is natuurlijk de perfecte dag om naar het strand te vertrekken met de mooiste bikini die je in de kast hebt hangen.

Waar komt de bikini nou eigenlijk vandaan?

De bikini is in 1946 op de markt gebracht door de Fransman Louis Réard. De naam bikini heeft hij gebaseerd op de nucleaire test dat door het Amerikaanse leger werd uitgevoerd op het afgelegen eiland Atol Bikini. Omdat dit veel in het nieuws was, dacht Réard dat ook de bikini in zou slaan als een bom. Hoe fan wij nu zijn van de bikini, was men dat in 1946 iets minder. De bikini was zo obsceen dat het door het Vaticaan zelfs als een zondig kledingstuk werd bestempeld en in diverse Europese landen de bikini verboden was. Gelukkig is door een aantal gewaagde Hollywood sterren de bikini tóch een hit geworden en kun jij nu gewoon in jouw favoriete bikini over het strand paraderen!

Bikini’s voor iedereen

De bikini is er voor vrouwen van alle maten. Zo zijn er kleine sexy uitgesneden bikini’s en bikini’s met grotere cupmaten. Zo wordt bijvoorbeeld gedacht dat de bandeau bikini alleen door vrouwen met kleinere borsten gedragen kan worden. Niet is minder waar. Door een breder rugpand, beugels en de antislip strips krijgen ook grote borsten genoeg steun. Wil je juist dat je decolleté groter en ronder lijkt? Ga dan voor een push-up of halter bikini die de borsten een lift geven. Een echte klassieke bikinitop dat past bij elke borsttype is de balconette bikini. Let bij deze top er wel op dat je de juiste maat aanschaft. De balconette bikini duwt de borsten wat omhoog, waardoor ze snel over de cup heen kunnen vallen als je een te kleine maat draagt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling op het strand!

Shop nu de leukste bikini’s voor de internationale bikini dag

Bij Annadiva vind je een ruim assortiment aan bikini’s. Je kunt een losse bikinitop kopen of gaan voor een complete set! Annadiva biedt jongere merken aan als Beachlife en Watercult. Ben je opzoek naar een trendy bikini voor grote cupmaten? Kijk dan even bij de collecties van Elomi Swim, PrimaDonna Swim en Fantasie Swim. Wist je dat Annadiva ook haar eigen badmode lijn heeft? Ook deze bikini’s van Annadiva Swim zijn speciaal ontwikkeld voor de vrouw met vollere borsten. Wil je toch liever een badpak aan? Dat mag natuurlijk ook. Je vindt de mooiste badpakken bij Annadiva.