• Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • 9,1 / 10 klantbeoordeling van 10.000 klanten

Type Borst en BH

Ieder lichaam is anders en vraagt om een ander type BH. Welk model BH het beste bij jou past, hangt af van de vorm van je lichaam en je voorkeuren. De half cup en balconette modellen zijn bijna altijd geschikt, omdat deze de borsten goed ondersteunen en een natuurlijke vorm geven. Bekijk hieronder welke andere modellen nog meer geschikt zijn voor jouw type borst.

Klein
Je hebt een BH nodig die een liftend effect heeft en stevig zit. Vaak gaat daarom de voorkeur uit naar een voorgevormde BHpadded BH of push-up BH. Push-up BH’s hebben in de kleinere cupmaten vaak (uitneembare) kussentjes, die je borsten groter doen lijken.

Groot
Je hebt een BH nodig die een goede ondersteuning geeft. Dit is meer afhankelijk van de kwaliteit dan van het model BH. Een full cup BH is een model dat goede ondersteuning geeft aan je borsten. Een push-up BH met kussentjes heb je niet nodig. Toch een push-up effect? Kies dan een BH met plunge model.

Stevig
Voor stevige borsten zijn bijna alle modellen BH’s geschikt. Je voorkeur voor het effect van een BH bepaalt welke BH het beste bij je past. Kies een plunge BH voor een spetterend decolleté, maar neem liever geen push-up, zodat je borsten natuurlijk lijken. Voor een meer bescheiden decolleté kies je een full cup BH.

Slap
Kies een BH met een hoog middenstuk om je borsten goed te ondersteunen en vorm te geven. Half cup en balconette modellen zijn voor jou uitermate geschikt. De plunge BH is voor jou minder geschikt. Vanwege het lage middenstuk blijven je borsten minder goed in de cups zitten.

Ongelijk
Een voorgevormde BH verbergt goed dat je borsten niet precies even groot zijn. De BH zal zijn vorm behouden, ook al wordt één van de cups niet helemaal opgevuld. Onder kleding zal het verschil zo goed als onzichtbaar zijn.