• Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • 8.9 / 10 klantbeoordeling van 10.000 klanten

VoedingsBH Advies van Annadiva

Tijdens de borstvoedingsperiode dragen veel vrouwen een voedingsBH. Dit scheelt een hoop gedoe tijdens het geven van borstvoeding. De voedingsBH heeft namelijk een cup die aan de voorkant gemakkelijk te openen is, zonder dat de BH ondersteuning verliest. Verder heeft een voedingsBH geen naden die over de tepels lopen. Dit zou irritaties opleveren omdat de tepels vaak erg gevoelig zijn in de borstvoedingsperiode.

De volgende tips helpen je bij het kopen van de juiste voedingsBH.

Wanneer koop je een voedingsBH?

Om zeker te weten dat je de juiste maat kiest, koop je je voedingsBH het liefst pas in de eerste week na de bevalling. Dit is namelijk de periode waarin je stuwing krijgt, wat ervoor zorgt dat je borsten nog een hele cupmaat toenemen. Veel vrouwen willen echter goed voorbereid zijn voordat ze bevallen en willen de voedingsBH direct na de bevalling al dragen. Daarom adviseren we bij Annadiva om je voedingsBH’s rond de 36e week van je zwangerschap te kopen. Blijkt na de geboorte van je kindje dat de BH toch niet goed past, dan kan je gebruik maken van ons verruimde retourbeleid voor voedingsBH's.

De juiste maat

Ga bij het aanschaffen van een voedingsBH nooit uit van je normale maten. Meet je BH maat altijd opnieuw op. Je zal merken dat niet alleen je cupmaat groter is geworden, maar vooral ook je omvangsmaat. Kies een BH met de omvangsmaat die je op het moment van meten hebt, maar neem voor de cupmaat één hele maat groter. Meet je dus in de 36e week een maat 85E, bestel dan een 85F.

Wat je namelijk absoluut wilt voorkomen is dat de voedingsBH te strak zit. Je borsten zijn zeker in het begin erg gevoelig, waardoor een te strakke BH erg oncomfortabel is en zelfs pijn kan doen. Bovendien kan een knellende BH de melkkanaaltjes verstoppen, wat kan leiden tot een borstontsteking.

Met of zonder beugel

Er bestaan zowel voedingsBH’s met als zonder beugel. Voor vrouwen met grotere cupmaten is het voor de extra steun fijner om een beugelBH te dragen. Dit kan ook prima, omdat de beugels in voedingsBH’s flexibel zijn en zacht zijn weggewerkt in de stof. In de eerste week na de bevalling, als je borsten erg gezwollen zijn, raadt Annadiva je echter aan om toch te kiezen voor een BH zonder beugels. De druk van een beugel kan in deze periode al snel zorgen voor een borstontsteking. Wanneer de stuwing over is kan je gerust overstappen naar een voedingsBH met beugels.

Persoonlijk advies op afspraak

Wil je een keer een persoonlijk advies ontvangen, dan kun je ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 073 - 8512017. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste voedingsBH. Het is ook mogelijk om een pasafspraak te maken.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Annadiva en ontvang direct €5 korting in je mailbox! Blijf op de hoogte van de nieuwste collecties, aanbiedingen en acties.
Je bent succesvol aangemeld!