Zo blijft jouw badpak het langste mooi

Juli 15, 2023

Om zo lang mogelijk van jouw favoriete badpak te kunnen genieten is het van belang om je badpak op de juiste manier te verzorgen. Op welke manier je je badpak het best kunt behandelen, leggen we je graag uit aan de hand van onze wasadviezen.

Wasmomenten

Was jouw badpak het liefst met de hand en direct na elk draagmoment goed uit met koud water. Door je badmode direct te wassen voorkom je dat chloor blijft doorwerken, ook zorg je ervoor dat eventuele zoutresten verwijderd worden. Chloor is een bijtende stof en kan ervoor zorgen dat je badmode steeds dunner wordt als je het niet goed uitwast. Zoutresten kunnen ervoor zorgen dat je badmode verkleurt.

Gebruik bij het wassen van je badmode bij voorkeur een fijn wasmiddel. Normaal wasmiddel bevat namelijk vaak bleekmiddel, dat voor verkleuring van je badpak kan zorgen. Fijn wasmiddel bevat géén bleekmiddel waardoor dit het perfecte middel is om je badmode mee te wassen.

Shampoo

Wist je dat shampoo slecht is voor jouw badmode? Shampoo werkt ontvettend wat ervoor kan zorgen dat je badmode steeds dunner wordt. Het is daarom belangrijk om je badmode niet uit te wassen met shampoo maar zoals eerder benoemd met een fijn wasmiddel. Ook is het aan te raden om je badpak niet te dragen wanneer je je haar wast. Door het wassen van je haar zal de shampoo over je badpak naar beneden lopen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je badpak op de plek van je haar dun wordt. Dat is natuurlijk zonde zijn!

Wasmachine

Ons advies is om je badmode met de hand te wassen. Gebruik je liever de wasmachine? Dan is het belangrijk om een waszakje te gebruiken en de centrifugeerfunctie uit te zetten om het risico op kreuken en beschadigingen te beperken. Kies altijd voor een kort programma op maximaal 30 graden en gebruik ook in de wasmachine een fijn wasmiddel. Je badmode te warm wassen kan zorgen voor verkleuringen en het krimpen van de stoffen rondom de beugel. Wanneer de stof rondom de beugel krimpt, wordt de kans op beschadigingen groter.

Drogen

Jouw favoriete badmode is geen fan van de droger. De droger kan namelijk voor beschadigingen aan de beugel zorgen.

Om de ideale vorm van de cups te behouden is het van belang om je badmode liggend te laten drogen. Zorg ervoor dat je jouw favoriete badpak of bikini niet in de zon laat drogen, de zon kan ervoor zorgen dat de kleuren doffer worden.

Tips

  • Vermijd ruwe oppervlakten zoals glijbanen, betonvloeren en tegelwanden om pillen te voorkomen;
  • Laat je badmode niet in aanraking komen met zonneproducten, smeer je daarom in voordat je je badmode aantrekt;
  • Berg je badmode pas op wanneer deze goed uitgespoeld en droog is;
  • Het uitwringen van je badmode wordt niet aangeraden, je beschadigt hiermee de cups en de stof.

Ben je benieuwd op welke manier je jouw lingerie het best kunt verzorgen? Je leest er meer over op onze adviespagina of in onze blog: verzorg jouw lingerie goed.