Retourneren

Retourneren via Returnista

Laat je pakketje ophalen of breng zelf naar een DHL-punt. Laat je pakketje ophalen bij jou thuis door Returnista voor slechts €6,43 of maak een retouretiket aan op Returnista en breng zelf naar DHL-locatie voor slechts €5,90. Retour aanmelden via Returnista doe je hier: https://annadiva.returnista.nl

Je kunt je retourpakket binnen 30 dagen na ontvangst terugsturen of binnen deze periode aangeven dat je van jouw aankoop afziet. Na deze melding heb je nog 30 dagen om het retourpakket terug te sturen. Als je een artikel retourneert, betaal je zelf alleen de kosten voor terugzending. Retourneer je de gehele bestelling, dan ontvang je van Annadiva de eventueel betaalde verzendkosten voor de heenzending à €3,95 terug. Annadiva heeft een samenwerkingscontract met Returnista. Annadiva is niet de opdrachtgever van DHL en niet verantwoordelijk voor de retourzending.

Andere mogelijkheden

Geen DHL Servicepunt bij jou in de buurt? Je kunt je bestelling ook retourneren via PostNL of andere verzender. Let op: Je betaalt het reguliere tarief van de gekozen verzender. Retouradres: Annadiva T.a.v. Afdeling Retour Australiëlaan 8 5232 BB 's-Hertogenbosch.

Verantwoordelijkheid

De consument is verantwoordelijk voor het retour sturen van een pakket én voor de bewijslast. Wij adviseren daarom om het pakket aangetekend of met verzekerservice terug te sturen.

Retourneren in de winkel

Het is ook mogelijk om te retourneren in onze winkels in Nijmegen, Den Bosch en Amsterdam. Houd er wel rekening mee dat we geen contant geld teruggeven, maar dat het aankoopbedrag teruggestort zal worden op je rekening.

Kan ik ook ruilen?

Indien je een artikel wilt ruilen voor een ander artikel dien je online een nieuwe bestelling te plaatsen of een nieuwe aankoop te doen in de winkel.

Retourvoorwaarden en herroepingsrecht

  1. Je dient artikelen onverwijld, maar in ieder geval niet later dan 30 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de artikelen terugstuurt voordat de termijn van 30 dagen is verstreken.
  2. Artikelen mag je passen, maar niet dragen. Pas een broekje over je eigen broekje heen aan.
  3. Hygiëneproducten zoals panty's waarvan de verzegeling na de levering is verbroken kunnen niet geretourneerd worden.
  4. Voor verzending controleren wij artikelen op kwaliteit. Artikelen die gebruikssporen vertonen zijn voor ons onverkoopbaar en kunnen daarvoor waardevermindering in rekening brengen. Indien je een artikel in enige vorm beschadigd, vies maakt of op wat voor manier ook onverkoopbaar maakt, kunnen we de daardoor ontstane waardevermindering verrekenen met het terug te storten bedrag.
  5. Het artikel retourneer je indien redelijkerwijs mogelijk in de oorspronkelijke verpakking. Let op: Het verwijderen van kaartjes en labels is onnodig voor het passen van de artikelen. Op het moment dat deze verwijderd zijn levert dit een aanzienlijke waardevermindering op die doorberekend kunnen worden aan de klant. De ontstane waardevermindering wordt dan verrekend met het terug te storten bedrag. Deze waardevermindering kan oplopen tot 100% van het aankoopbedrag. Tip: verstuur voorgevormde BH's in een doos en niet in een enveloppe. De kans op beschadiging tijdens transport is groter als je het in een enveloppe verstuurt.
  6. Voor voedingsBH's hebben wij een verruimd retourbeleid.
  7. Je kan voor het kenbaar maken van een herroeping ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping, maar dit is niet verplicht.

Je betaalt alleen de kosten voor terugzending

Als je een artikel retourneert, betaal je alleen de kosten voor terugzending. Retourneer je de gehele bestelling, dan ontvang je van Annadiva uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping het aankoopbedrag inclusief verzendkosten terug. Terugbetaling geschiedt - indien mogelijk - via hetzelfde betaalmiddel als waarmee de aankoop is gedaan. Wij mogen wel wachten met terugbetalen totdat wij de producten retour hebben ontvangen of tot het moment dat je hebt aangetoond de producten te hebben opgestuurd, al naar gelang welk moment eerder valt.

Retourbeleid voedingsbh's

Bij Annadiva weten we dat het fijn is om je voedingsBH’s al vóór je bevalling in huis te hebben. We weten echter ook dat het voor de bevalling lastig is om de goede maat uit te kiezen. Je weet immers niet hoeveel je borsten nog gaan zwellen wanneer de stuwing begint. Daarom geven we je de mogelijkheid om je voedingsBH’s ruim op tijd aan te schaffen en pas ná je bevalling terug te sturen, mocht de maat toch niet correct blijken te zijn. Wanneer je een voedingsBH bestelt bij Annadiva mag je deze binnen twee maanden na ontvangst van je bestelling ruilen of retourneren, tot maximaal twee weken na de geboorte van je kindje. Mocht je van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan willen we je wel vragen om (een kopie van) het geboortekaartje mee te sturen. Deze extra retourprocedure doet niets af aan het wettelijk herroepingsrecht.

Herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de (laatste) zending of het (laatste) goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kan hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Het Europees modelformulier voor herroeping vind je hier.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Je hebt 30 dagen de tijd om zonder opgave van redenen de artikelen te herroepen.

Hoe zit het met de terugbetaling als ik iets heb teruggestuurd?

Wanneer jouw retourzending in goede orde is ontvangen, krijg jij jouw geld uiteraard terug. Als je een artikel retourneert, betaal je zelf alleen de kosten voor terugzending. Retourneer je de gehele bestelling, dan ontvang je van Annadiva ook de eventueel betaalde verzendkosten voor de heenzending à €3,95 terug.

Ik heb een product teruggestuurd, wanneer krijg ik mijn geld terug?

Annadiva verwerkt periodiek de retourbetalingen. We maken je geld zo snel mogelijk over. Terugbetaling vindt uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping plaats. Wij mogen wel wachten met terugbetalen totdat wij de producten retour hebben ontvangen of tot het moment dat je hebt aangetoond de producten te hebben opgestuurd, al naar gelang welk moment eerder valt.

De 30 dagen retourtermijn is verstreken. Kan ik toch nog retourneren?

Het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren dat het je niet lukt om het product binnen 30 dagen terug te sturen. Hier hebben we uiteraard begrip voor. Neem even contact met ons op en dan zullen we samen een oplossing zoeken.