Verzorg jouw lingerie goed

December 17, 2022

Het liefst geniet je natuurlijk zo lang mogelijk van je nieuwe lingeriesetje en dat begrijpen we bij Annadiva. Het belangrijkste is dat je je lingerie goed verzorgd en met liefde behandeld. In deze blog beantwoorden we de zes meest gestelde vragen over het verzorgen van je lingerie.

Vraag 1. Na hoeveel keer dragen moet ik mijn BH wassen?

Het is niet nodig om je BH iedere dag te wassen. Het beste is om je BH na twee of drie draagmomenten te wassen. Maar heb je bijvoorbeeld veel gezweet tijdens een warme zomerdag, maar je BH pas één keer gedragen? Dan kan je je BH ook even uitspoelen in lauw water.

Vraag 2. Hoe kan ik mijn BH het beste wassen?

Het beste is om, indien mogelijk, je BH met de hand te wassen. Het wassen van je BH met de hand zorgt ervoor dat je BH de mooie pasvorm en elasticiteit behoudt. Het is belangrijk dat je altijd lauw water gebruikt (30 graden). Laat je lingerie niet te lang weken, tien minuutjes is lang genoeg. Wring je lingerie nooit uit!

Vraag 3. Mijn voorkeur gaat uit naar de wasmachine kan dit?

Het wordt aangeraden om je lingerie met de hand te wassen, maar met de wasmachine kan ook. Kijk altijd eerst even naar het care-label in je BH en houd rekening met wat hier staat. Als je de wasmachine gebruikt is het belangrijk dat je je lingerie wast op 30 graden en een waszakje gebruikt. Gebruik hierbij alleen fijnwasmiddel en kies voor een kort programma. Zet de centrifugeer functie uit om het risico op kreuken te beperken. Het te warm wassen van je lingerie kan ervoor zorgen dat de kleuren gaan vervagen. Zorg er dus goed voor dat je jouw favoriete paarse, bruine lingerie of gouden lingerie nooit te warm wast!

Vraag 4. Op welke manier kan ik mijn slip het beste wassen?

Ook hierbij is het belangrijk dat je let op wat op het care-label staat in je slip. Hier vind je op welke temperatuur je de slip kunt wassen in de wasmachine. Was je slip nooit warmer dan 40 graden. Je slip te warm wassen kan er namelijk voor zorgen dat je slip gaat krimpen, de kleur vervaagd en/of de elasticiteit minder wordt. Het is belangrijk om je slip met gelijke kleuren te wassen. Verder is het verstandig om een waszakje te gebruiken bij een slip met kant, kraaltjes of steentjes. Was een slip met kant nooit tegelijk met een slip met kraaltjes of steentjes, het kant is namelijk erg kwetsbaar. Een slip met een printje of motiefje kun je het beste binnenstebuiten wassen, zo blijft de slip het langste mooi. Wat je nooit moet doen is je slip in de droger stoppen of deze strijken.

Vraag 5. Hoe kan ik mijn BH het beste laten drogen?

Er zijn twee ding die je nooit moet doen. Een daarvan is dat je je BH nooit in de droger moet stoppen. Verder moet je je BH ook nooit uitwringen! Het is belangrijk dat je je lingerie aan de lucht laten drogen. Het beste is om je BH liggend te laten drogen op het wasrek en niet hangend aan het wasrek. Strijk nooit je BH’s!

Vraag 6. Op welke manier kan ik mijn BH het beste in de kast leggen?

Het beste is om je BH niet met de cups over elkaar op te vouwen. Hierdoor beschadig je de cups en de beugel van je BH. Het beste is om je BH’s op te bergen in een grote lade, vooral als deze vulling hebben. Je houdt de cups van je BH extra mooi door een paar sokken in de cups te leggen, zo blijven de cups lekker stevig.

Tip, draag je BH nooit langer dan drie dagen achter elkaar. Als je dit wel doet rekt je BH sneller uit en verlies deze zijn vorm.

Wij hebben een YouTube video gemaakt met daarin een aantal tips over hoe jij jouw lingerie het langst mooi houdt, deze video vind je op ons YouTube kanaal. Benieuwd naar hoe je je badmode het beste kunt wassen? Op onze adviespagina lees je meer over het verzorgen van badmode.