Sport BH Advies

Het belang van een goede sport BH

Tijdens het sporten is het dragen van een goede sport BH heel erg belangrijk. Doordat je veel beweegt tijdens het sporten worden je borsten extra belast. Dit geldt voor borsten van alle maten, maar vooral bij vrouwen met grotere cupmaten kan het veel last veroorzaken.

Een goede sport BH absorbeert zo'n 75-80 procent van de door het sporten ontstane schokken. Ter vergelijking: een normale BH absorbeert slechts 35-40 procent. Goede sport BH's zijn gemaakt van een speciaal materiaal dat snel vocht afvoert. Daarnaast heeft een goede sport BH brede bandjes gemaakt van een zacht materiaal voor extra comfort.

Draag je geen goede sport BH tijdens het sporten? Dan kun je sneller last krijgen van nek- en rugpijn en kan het borstweefsel permanente schade oplopen. Dit leidt op de lange termijn tot verlies van stevigheid en vorm.

Welke sport BH past bij jou?

De hoeveelheid ondersteuning die je nodig hebt hangt onder andere af van je cupmaat. Hoe groter je borsten, des te meer ondersteuning je nodig hebt. Ook het soort sport dat je beoefent is van belang. Bekijk hieronder welk support level het meest geschikt is voor jou!

Support Level 1 - Low

Onder level 1 vallen sporttopjes voor sporten met een lage impact, zoals wandelen, yoga en pilates. Dit soort topjes geven weinig ondersteuning en zijn alleen geschikt voor vrouwen met een kleine cupmaat. Heb je een grotere cupmaat? Dan raden wij het bij Annadiva af om dit soort tops te dragen tijdens het sporten!

Support Level 2 - Medium

Onder level 2 vallen lichtgewicht sport BH's die goede ondersteuning bieden zonder in te leveren op comfort. Deze sport BH's zijn geschikt voor sporten met een lage tot middelmatige impact, zoals fitness, wielrennen en skieën.

Support Level 3 - High

Ben je een actieve sporter? Onder level 3 vallen sport BH's ontworpen voor de actievere sporten, zoals hockey, tennis, paardrijden en hardlopen. Deze sport BH's zijn gemaakt van extra stevige, niet-elastische stof.

Support Level 4 - Extreme

Voor de ultieme ondersteuning! Deze sport BH's brengen het bewegen van de borsten terug tot een absoluut minimum. Deze sport BH's zijn perfect voor als je extra ondersteuning wenst of een zeer actieve sporter bent.

Staat jouw sport er niet bij? Kies bij twijfel altijd de BH die beter beschermt; te veel ondersteuning is niet erg, te weinig wel. De sport BH's die Annadiva verkoopt zijn er speciaal op geselecteerd dat ze ten minste geschikt zijn voor de sporten met een medium impact. Annadiva verkoopt topmerken zoals Anita Sport BH's, Panache Sport en Shock Absorber.

Tips voor het passen

Met bovenstaande aanwijzingen moet het geen probleem zijn om een geschikte sport BH uit onze webshop te selecteren. Twijfel je toch nog? Bestel dan gerust twee maten: terugsturen of ruilen is geen probleem bij Annadiva! De volgende eenvoudige tips helpen je tijdens het passen om de juiste maat sport BH te kiezen:

  • Schrik niet als de sport BH erg strak zit. Het kan zijn dat je even moet wennen aan de pasvorm. Sommige vrouwen hebben het gevoel dat hun borsten worden samengedrukt door de sport BH en kiezen daardoor een maat te groot. Hierdoor verliest de BH zijn ondersteunende functie en gaat deze schuiven en schuren. Koop de sport BH echter ook niet te klein. Het is niet de bedoeling dat de BH knelt en pijnlijke borsten veroorzaakt.
  • Maak de sport BH tijdens het passen vast op het laatste haakje. Na verloop van tijd rekt de stof van de BH iets uit. Zo kan je de bandjes altijd nog wat strakker zetten. Als je de BH koopt op de strakste stand is dit niet mogelijk en verlies je met de tijd ondersteuning.
  • Til je armen boven je hoofd. Schuift de BH naar boven? Dan heb je een kleinere omvangsmaat nodig. Zit de cup wel goed? Kies dan bij een kleinere omvangsmaat de cup één maat groter. Bekijk hiervoor ook onze pagina met cupmaat advies.
  • Spring wat op en neer of ren een kort stukje tijdens het passen, om te controleren of de sport BH voldoende ondersteuning biedt. De BH moet comfortabel strak zitten en niet schuiven.

Soorten sport BH's

Er bestaan twee soorten sport BH's: de ingekapselde BH en de compressie BH. De compressie BH bestaat vaak uit één enkel vlak en is gemaakt van elastisch materiaal. Deze BH drukt de borsten tegen de ribbenkast, waardoor ze minder bewegen.

Een ingekapselde BH herken je aan de twee aparte cups, gemaakt van niet-elastisch materiaal. Hierdoor blijven de borsten goed op hun plek zitten. Om irritatie te voorkomen zijn de beugels verpakt in een siliconenhuls en tussen de stoflagen verwerkt, of vervangen door een elastische onderband.

Voor vrouwen met een grotere cupmaat is een compressie BH uit één enkel vlak meestal niet geschikt, omdat deze te weinig ondersteuning biedt. Een ingekapselde BH is vaak een betere keus. Vind je een compressie BH toch fijner? Kies er dan in ieder geval een uit die twee aparte cups heeft of ga voor een combinatie tussen een compressie BH en een ingekapselde BH.

Persoonlijk advies op afspraak

Wil je een keer een persoonlijk advies ontvangen over de juiste sport BH, dan kun je ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 073 - 8512017 of een email sturen naar info@annadiva.nl. Het is ook mogelijk om een pasafspraak te maken.