Type Borst en BH

Iedere vrouw is uniek en ieder lichaam is anders. Dit vraagt daarom ook om een ander type BH. Welk model BH het beste bij jou past, hangt af van de vorm van je lichaam en je voorkeuren. De half cup en balconette modellen zijn bijna altijd geschikt. Deze BH types bieden de borsten goede ondersteuning en geven ze een natuurlijke vorm. Bekijk hieronder welke andere modellen er nog meer geschikt zijn voor jouw type borst.

Klein
Je hebt een BH nodig die een liftend effect geeft en stevig zit. Vaak gaat daarom de voorkeur uit naar een voorgevormde BH, padded BH of push-up BH. Push-up BH’s hebben in de kleinere cupmaten vaak (uitneembare) kussentjes, die je borsten groter doen lijken.

Geschikte modellen:

Groot
Je hebt een BH nodig die de borsten een goede ondersteuning biedt. Dit is meer afhankelijk van de kwaliteit van de BH dan van het model. Een full cup BH is een model dat goede ondersteuning geeft aan je borsten. Een push-up BH met kussentjes heb je niet nodig. Toch een push-up effect? Kies dan een BH met plunge model.

Geschikte modellen:
Stevig

Voor stevige borsten zijn bijna alle modellen BH’s geschikt. Je voorkeur voor het effect van een BH bepaalt welke BH het beste bij je past. Kies een plunge BH voor een spetterend decolleté, maar neem liever geen push-up, zodat je borsten natuurlijk lijken. Voor een meer bescheiden decolleté kies je een full cup BH.

Geschikte modellen:

Slap
Kies een BH met een hoog middenstuk om je borsten goed te ondersteunen en vorm te geven. Half cup en balconette modellen zijn voor jou uitermate geschikt. De plunge BH is voor jou minder geschikt. Vanwege het lage middenstuk blijven je borsten minder goed in de cups zitten.

Geschikte modellen:

Ongelijk
Een voorgevormde BH verbergt goed dat je borsten niet precies even groot zijn. De BH zal zijn vorm behouden, ook al wordt één van de cups niet helemaal opgevuld. Onder kleding zal het verschil zo goed als onzichtbaar zijn.

Geschikte modellen:

Weet je niet welke cupmaat je hebt?

Twijfel je over welke je cupmaat je momenteel draagt? Geen probleem. Gelukkig is het niet moeilijk om zelf je BH-maat op te meten. Zeker niet als je onze aanwijzingen volgt en gebruik maakt van onze BH maattabel. >> Cupmaat berekenen.