Borstkanker en lingerie

Een behandeling voor borstkanker kan zeer ingrijpende gevolgen hebben voor je lichaam. Tijdens en na de behandeling kan het lastig zijn om een geschikte BH te vinden. Het is goed mogelijk dat je niet meer dezelfde BH’s kan dragen als die je voor de behandeling droeg.

Annadiva helpt je graag bij het vinden van een passende, comfortabele en mooie BH, óók wanneer dit door een borstkankerbehandeling vermoeilijkt wordt. Annadiva verkoopt onder andere speciale prothese BH’s van het merk Anita Lingerie.

Welk type BH is geschikt?

Ieder vrouwenlichaam is anders. Er is dus ook geen eenduidig antwoord op de vraag welke BH het meest geschikt is voor na een operatie aan de borsten. Er zijn echter wel een aantal richtlijnen die je kunnen helpen bij het uitzoeken van een BH.

Welke BH's zijn geschikt om te dragen na een operatie aan je borst(en)?

Veel chirurgen adviseren om na een operatie aan de borst(en) een tijdje een BH zonder beugel te dragen. Annadiva heeft diverse BH’s zonder beugel in het assortiment. Deze BH’s kun je ook ’s nachts dragen als je dat prettig vindt, of als je behandelend arts dit voorschrijft. De BH dient wel voldoende steun te bieden. Aangezien deze BH’s geen beugel hebben zijn ze vaak wat hoger gesloten dan een ‘normale’ BH. Hierdoor krijg je toch de steun die je nodig hebt.

Welke BH's zijn geschikt om te dragen nadat de wond genezen is?

Een BH met een hoog middenstuk is vaak makkelijker qua pasvorm. Cups die een groter gedeelte van de borsten bedekken, kunnen littekens verbergen en zorgen er voor dat een eventuele prothese goed blijft zitten.

Bij ongelijkheid van de borsten kan een BH met uitneembare kussentjes een goede oplossing zijn. Bij de grotere borst is het een optie om het kussentje weg te laten om het verschil in volume te verbergen. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een BH met elastisch materiaal aan de bovenzijde van de cups. Dit past zich makkelijker aan aan de vorm van de borsten.

Bij gevoelige littekens kan een BH met beugel onprettig zijn. Kies in dat geval voor een BH zonder beugel. Het kan ook helpen om een grotere omvangsmaat te kiezen, zodat deze minder in de huid duwt. Een naadloze BH van zacht materiaal is een goede oplossing bij overgevoeligheid van de huid. Naadloze BH’s zijn er zowel in voorgevormde als niet-voorgevormde modellen.

Bij radiotherapie kies je liever een BH in een donkere kleur. Markering van bestralingsvelden gebeurt met stiften die vlekken nalaten op textiel.

Enkele suggesties uit onze basiscollectie

Reguliere cupmaten

Grote cupmaten

Het controleren van je borsten

Het wordt aangeraden om één keer per maand je borsten te controleren. Wij hopen je met deze 7 stappen te helpen met good selfcare!

Persoonlijk advies op afspraak

Wil je liever persoonlijk advies ontvangen, dan kun je ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 073-8512017 of een email sturen naar info@annadiva.nl. Uiteraard ben je ook altijd welkom in een van onze winkels, waar onze stylisten jou graag aan een passende én comfortabele BH helpen.