BH modellen advies

Een goede BH vinden is soms lastig, er is zoveel keuze dat niet iedere vrouw weet welk model het beste past bij haar lichaam en type borsten. Voor elke vrouw is er een perfect model met bijpassende cupmaat.

Type borst en BH

Iedere vrouw is uniek en ieder lichaam is anders. Dit vraagt daarom ook om een ander type BH. Welk model BH het beste bij jou past, hangt af van de vorm van je lichaam en je voorkeuren. Gelukkig zijn er veel verschillende modellen BH's waar uit te kiezen valt. Bekijk hieronder welke typen BH's er zijn en welke BH's geschikt zijn voor jouw type borst.

De perfecte BH voor jou

Beugel BH

Een beugel BH is zowel voorgevormd als niet voorgevormd verkrijgbaar. Bij Annadiva schalen wij niet voorgevormde BH's onder de categorie; beugel BH. Ben je op zoek naar een voorgevormde BH met beugel? Neem dan vooral een kijkje bij onder andere de categorieën voorgevormde BH's, balconette BH's en hartvorm BH's. Een beugel BH wordt door veel vrouwen als prettig ervaren. De beugels in de BH bieden namelijk extra ondersteuning en comfort voor de borsten. Ook vormt een beugel BH de borst vaak mooier, lift de borst wat meer en zorgt ervoor dat de borsten gesepareerd blijven.

BH zonder beugels

Er zijn vele soorten BH's zonder beugel. Veel vrouwen denken dat een BH zonder beugel niet veel steun biedt, dit is echter niet altijd waar. Naarmate de cup uit meerdere 'delen' bestaat zal de BH steviger zijn, omdat er dan minder rek in de stof zit. Het is dus niet persé zo dat een BH zonder beugels minder ondersteuning biedt. De vorm van de borst is echter wel anders dan bij een BH mét beugel, omdat deze BH de borsten minder of niet zal separeren, liggen de borsten meer tegen elkaar.

Bralette

Een bralette is een BH zonder beugels of zijbaleinen en heeft meestal geen sluiting. Een bralette biedt weinig ondersteuning en is dan vaak alleen geschikt voor de kleinere maatjes. Omdat een bralette geen baleinen of beugels heeft, geeft deze BH wel veel comfort tijdens het dragen. Een bralette is vaak gemaakt van kant en is wat langer aan de onderzijde, hierdoor krijgt het een luxe, vrouwelijke uitstraling. Bralettes kunnen onder kleding worden gedragen maar kunnen ook zelf als topje worden gebruikt. Heb je een wat grotere cupmaat en ben je fan van het bralette model? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze longline BH's. Deze BH's hebben een langere onderzijde, maar bevatten vaak wel een beugel voor extra steun.

Voorgevormde BH

Een voorgevormde BH heeft vaak een “foam” laagje tussen de stof van de cups. Hierdoor tekent deze BH minder af onder kleding en zijn de tepels niet zichtbaar. Ook vormt een voorgevormde BH de borsten mooier en centreert ze naar voren. De cups van een voorgevormde BH worden "gemolded". Dit betekent dat de stof op een mal wordt gelegd en met een hele hoge temperatuur worden de vormen van de cups in de stof geperst. Zo heb je dus geen enkel naadje in de cup en blijven de cups rechtop staan wanneer de BH plat ligt. De voorgevormde BH is zowel verkrijgbaar met als zonder beugel.

Push-up BH

Een push-up BH heeft, naast het foam laagje, een extra vulling onderin of aan de zijkant van de cups. Vulling aan de onderkant zorgt ervoor dat de borsten naar boven worden geduwd en vulling aan de zijkant zorgen ervoor dat de borsten naar het midden en voren worden geduwd. Hierdoor krijg je een voller en sexy decolleté. Heeft de BH een vulling aan de onderzijde én aan de zijkant van de cups, dan spreken we van een maximizer BH. Door dit model te dragen lijken de borsten wel tot 2 maten groter. Een push-up BH is meestal niet verkrijgbaar in de grotere cupmaten, omdat deze vrouwen vaak al genoeg vulling van zichzelf hebben. Wil je graag een mooi decolleté? Dan kun je beter kiezen voor een balconette BH of een plunge BH.

Plunge BH

Een plunge BH is een BH met een laag middenstuk tussen de cups. Omdat de BH zo laag uitgesneden is krijg je een mooi decolleté. De plunge BH heeft schuine cups en duwt daarom je borsten wat naar elkaar toe. Vaak heeft een plunge BH ook nauw aansluitende beugels die de borsten wat naar elkaar toe duwen. Het voordeel van de plunge BH is dat er een natuurlijk decolleté wordt gecreëerd.

Balconette BH

Bij een balconette BH zijn de cups horizontaal gesneden en zitten de schouderbandjes verder naar de buitenkant. Ook zitten de cups wat dichter tegen elkaar aan, hierdoor krijg je een mooier en voller decolleté. Een balconette BH is een geschikt model voor vrijwel iedere borst. Dit model zie je zowel terug in voorgevormde cups als in niet voorgevormde cups. Een balconette BH is ideaal voor onder een laag uitgesneden topje of jurkje!

Full cup BH

De full cup BH heeft cups die hoog aansluiten aan de bovenkant van de borsten, oftewel volledig borst-bedekkend. Hierdoor biedt de BH veel ondersteuning en is hij geschikt voor volle stevige borsten met een grote cupmaat. Vaak zitten de schouderbandjes wat verder naar het midden van de cups, waardoor deze ook minder snel afzakken. Dit model zie je zowel terug in voorgevormde cups als in niet voorgevormde cups. Bij niet voorgevormde cups heeft de BH vaak "side support", hierdoor biedt de BH meer stevigheid en een krijgen de borsten een mooiere vorm.

Hartvorm BH

Een hartvorm BH brengt je borsten mooi in vorm door de vorm van de cups. Hierdoor komen je borsten ronder uit en worden ze vaak minimaal gelift door de vulling in de cups die zorgen voor een natuurlijke look. Naast dat het je borsten een mooie ronde vorm geeft is een hartvorm BH ideaal onder een strak shirt. Door de meestal gladde, voorgevormde cups is de BH onzichtbaar onder een strak effen shirtje. Een hartvorm BH is geschikt voor ieder type borst. Zowel voor een kleine als grote cupmaat. Een hartvorm BH sluit mooi aan op je lichaam en daarom is dit mogelijk bij ieder lichaamstype.

Minimizer BH

Een minimizer BH is nooit voorgevormd en heeft gladde cups. Wil je een BH kopen waarin je borsten minder opvallen? Denk dan aan deze BH. Met een minimizer BH lijken je borsten doorgaans 1 tot 1,5 cupmaat kleiner. Door de bredere beugels krijgen je borsten een plattere vorm, zonder dat de BH knelt. Een minimizer is zeer geschikt voor vrouwen met een grote cupmaat en zorgt ervoor dat je bovenkleding mooier valt. De minimizer BH is feitelijk de tegenhanger van de push up BH.

Strapless BH

Een strapless BH is een BH zonder schouderbandjes of een BH waar de schouderbandjes van af gehaald kunnen worden. Deze BH is wat breder tussen de cups en bij het rugpand, zodat de BH je voldoende ondersteuning biedt. Vaak zit er een siliconen laagje aan de binnenkant rondom het rugpand, waardoor de BH beter blijft zitten. Belangrijke tip: je haalt bij een BH de meeste steun uit het rugpand, dus zorg er voor dat de omvang niet te ruim is. Om afzakken te voorkomen.

Sport BH

Een sport BH kan zowel met als zonder beugel zijn, dit is maar net waar je eigen voorkeur ligt. Als er beugels in een sport BH zitten dan zijn deze vaak goed “ingepakt”, zodat er met transpiratie geen irritaties kunnen ontstaan op de huid. Een sport BH is altijd hoog gesloten, zowel aan de bovenkant van de cups als onder de armen. Een goede sport BH is essentieel tijdens het sporten. Wanneer je borsten door de juiste sport BH stabiel op hun plaats gehouden worden sport dat niet alleen prettiger, maar voorkomt dat ook weefselbeschadiging. Bij Annadiva hanteren wij verschillende support levels voor de verschillende sporten die je beoefent. Elke sport BH wordt aangeduid met support level 1 t/m 4 om zo de beste ondersteuning te hanteren. Goede sport BH's zijn gemaakt van een speciaal materiaal dat snel vocht afvoert. Daarnaast heeft een goede sport BH brede bandjes gemaakt van een zacht materiaal voor extra comfort.

VoedingsBH

Een voedingsBH is makkelijk open te maken, geeft goede ondersteuning en is beter verstelbaar in omvang dan een gewone BH. De voedingsBH heeft voedingsclips waarmee je de cups eenvoudig kunt openen en sluiten om te voeden. De BH is vaak gemaakt van zachte en comfortabele stoffen, zodat deze niet kan irriteren. Voor voedingsBH's hebben wij een verruimd retourbeleid (zie onze klantenservice pagina).

Belangrijke tips en weetjes

  • Bij een BH komt de meeste steun vanuit de rug, zorg dat deze niet te wijd is.
  • 80% van de dames weet haar BH maat niet, laat je altijd even opmeten in een van onze winkels.
  • Stel de schouderbandjes van je BH goed af, let op dat ze niet op de strakste stand staan (de omvangmaat kan dan te groot zijn).
  • Een sluiting van de BH hoort bij aankoop op het ruimste of tweede haakje te passen, de omvang wordt wijder door het dragen.