Tips en tricks voor het mooi houden van een bikini

Juli 27, 2017

Je favoriete zomeroutfits liggen al klaar en je hebt eindelijk de perfecte bikini gevonden, ready to go naar het strand dus! Het liefst wil je zo lang mogelijk genieten van je nieuwe bikini, maar daarvoor is het belangrijk om deze met zorg te behandelen. Speciaal daarom hebben wij een aantal tips en tricks voor je op een rijtje gezet. Yes, zo blijft je bikini meerdere zomers prachtig. Lees snel verder en be summerproof!

Wassen

Veel vrouwen wassen bikini’s in de wasmachine, maar het beste is om je bikini met de hand te wassen in lauw water met een mild wasmiddel. Laat de bikini ongeveer een kwartiertje weken en spoel het daarna goed uit met water. Voila, je bikini is helemaal schoon! Wring je bikini zeker niet uit in de hoop dat het sneller droogt. Door het wringen en knijpen beschadig je de stof en verliest de bikini zijn mooie vorm. Wil je toch graag een wasmachine gebruiken? Zet de machine dan op een fijn wasprogramma en gebruik een mild wasmiddel. Gebruik tijdens het wassen altijd een bikini, zo leven je bikini én wasmachine langer. Voor een bikini met kraaltjes, glittertjes, steentjes en dergelijke is het een must om deze met de hand te wassen.

Drogen

Een tip die je zeker niet mag vergeten: droog je bikini niet in de droger! Een droger kan de fijne materialen uitrekken en beschadigen. Droog je bikini op een plat oppervlak, in een goed geventileerde ruimte waar het donker en droog is. Laat je bikini ook zeker niet buiten in de zon drogen. Dit zorgt ervoor dat de kleur van je bikini sneller vervaagt of zelfs verkleurd. Ook is er een kans dat de elasticiteit van de stof aangetast wordt en daardoor breekt. Super zonde! Als laatste kun je de bikini ook liever niet hangend laten drogen. Een natte bikini weegt twee keer zo zwaar dan een bikini die droog is. Door je bikini hangend te laten drogen rekt de stof helemaal uit en wordt de pasvorm aangetast. Gewoon lekker laten liggen en je bent zo weer ready to go!

Opbergen

Na een heerlijke zomer is het tijd om je bikini voor een lange tijd op te bergen in de kast. Om de vorm van de bikini zo mooi mogelijk te houden kun je een bikini het beste op een plat oppervlak neerleggen. Vouw de cups niet in elkaar maar laat ze in hun natuurlijke vorm liggen. Heb je meerdere bikini's? Leg dan de cups op dezelfde manier op of voor elkaar zodat de vorm mooi behouden blijft.

Beschadiging

Chloor is een van de grootste boosdoeners voor een verkleurde en uitgerekte bikini. En al helemaal in combinatie met de zon. Het felle zonlicht kan aantasting van chloor of zonnebrand versnellen. Spoel daarom je bikini na het zwemmen direct uit met koud water. De schadelijke stofjes worden hiermee direct verminderd. Zonnebrand kan erg bijtend zijn in je bikini en kan een witte bikini zelfs vergelen. Smeer jezelf alvast een halfuur voor het aantrekken van je bikini in zodat jouw bikini onaangetast blijft.

Met deze handige tips kun jij extra lang genieten van jouw perfecte bikini!