Trend: de bralette

September 23, 2023

Een van de soorten BH's die je dit najaar onwijs veel gaat zien is de bralette. Helemaal begrijpelijk natuurlijk, want deze BH zit niet alleen super comfortabel, je krijgt er ook nog eens een onwijs sexy look van! We vertellen jou in deze blog graag wat meer over de bralette en waarom jij er zeker eentje moet aanschaffen.

Wat is een bralette?

Om te beginnen willen we de bralette graag even kort aan je voorstellen. De bralette is een tussenvorm tussen een topje en een BH. Meestal zijn bralettes beugelloos, maar er zijn ook varianten waar wel een beugel in verwerkt zit. Ondanks er vaak geen beugel in zit, biedt de bralette meestal toch de steun die de borsten nodig hebben. Daarnaast zijn bralettes meestal niet voorgevormd. Deze combinatie zorgt ervoor dat veel vrouwen het dragen van een bralette als enorm comfortabel ervaren. Het voelt eigenlijk alsof je geen BH draagt, maar je borsten krijgen wel de ondersteuning die ze nodig hebben.

Verschillende soorten bralettes

Bralettes zijn er in verschillende soorten en maten. Vaak worden bralettes verkocht in de confectie maten: S, M, L, XL en XXL. Veel vrouwen denken dat bralettes daardoor alleen voor de kleine cupmaat zijn, toch zijn er ook merken die bralettes hebben in de grote cupmaten. Deze bralettes hebben wel vaak beugels waardoor ze meer steun bieden. Merken zoals PrimaDonna en Marie Jo hebben gangbare BH-maten waardoor je jouw eigen cupmaat met de juiste omvang kunt combineren.

Naast de keuze uit verschillende maten zijn er natuurlijk ook veel soorten uitvoeringen. Zo zijn er veel bralettes met kant die je een super sexy uitstraling geven. Deze kanten bralettes zijn ook heel erg leuk om te laten zien onder bijvoorbeeld een doorschijnend topje of een blouse. Naast deze sexy BH's, heb je ook voldoende keuze uit basic bralettes. Deze zijn vaak glad en naadloos afgewerkt waardoor ze niet tekenen onder je kleding en dus perfect onder strakke T-shirts of topjes gedragen kunnen worden. Kortom genoeg keuze en voor iedereen wat wils!

Outerwear

Aangezien de bralette mede door de lage band lijkt op een topje is het ook heel goed als ‘outerwear’ te dragen. Door bijvoorbeeld een bralette met een spijkerbroek te combineren kan je een perfecte outfit creëren voor een festival of feestelijke gelegenheid. Ook in het najaar is het superleuk te dragen onder een blazer. Zo kan jij jouw outfit helemaal afmaken met een trendy bralete.

Hopelijk ben je helemaal bijgepraat over de nieuwe trend van dit najaar. Benieuwd naar de verschillende varianten? Dan ben je bij Annadiva bij het juiste adres! Neem eens een kijkje op onze webshop of bezoek een van de Annadiva winkels en shop jouw perfect bralette!