8 veel gestelde vragen over BH's voor grote cupmaten

September 09, 2022

Wanneer je een grote cupmaat hebt is het extra belangrijk dat je de juiste BH draagt. Een goede BH ondersteunt de borst, geeft ze een mooie vorm en kan zelfs rugklachten voorkomen. Maar wat is een goede BH? En welke is geschikt voor een grote cupmaat? Wij beantwoorden de 8 méést gestelde vragen voor je!

Wat is een goede BH voor grote maten?

Vrouwen met een grote cupmaat hebben een BH nodig met een goede ondersteuning. Hiervoor is een beugel BH altijd een goede keuze. Door de beugel wordt de buste ondersteund en kunnen rugklachten worden verminderd of voorkomen. Beugel BH’s zijn verkrijgbaar in vele varianten, zo kun je onder andere kiezen voor een plunge BH of een balconette BH. Kies voor het model dat past bij jou!

Is er veel keuze in BH’s voor een grote cupmaat?

Heel veel! Tegenwoordig zijn er steeds meer vrouwen met een grote cupmaat. De maatbogen van onze favoriete merken worden hierop aangepast én uitgebreid. Hierdoor heb jij als vrouw een ruime keuze! Wat dacht je van een BH een een nieuw kleurtje zoals bronzen of oranje? Verleidelijke broderie? Het is er allemaal and we love it!

Hoe weet je of je de juiste maat draagt?

Wanneer je een grote cupmaat hebt is het extra belangrijk dat je de juiste BH maat draagt. Om er zeker van te zijn of je de juiste omvang draagt, probeer er dan 2 vingers onder te steken. Lukt dat? Dan is de omvang perfect! Betreft de cup, hierbij is het belangrijk dat de borst er perfect invalt en niet er overheen valt. Valt de borst eroverheen? Dan zijn de cups te klein en kun je beter kiezen voor een maat groter. Als de cups openstaan of er is ruimte tussen de borst en de BH, dan is de BH te groot en kun je beter kiezen voor een maat kleiner. Twijfel je nog steeds? Raadpleeg dan onze adviespagina.

Welke BH om je borsten kleiner te laten lijken?

Vrouwen met een grote cupmaat zijn weleens onzeker over haar maat. Speciaal hierom zijn de minimizer BH’s op de markt gebracht. Een minimizer BH, doet precies wat het al zegt, laat de buste kleiner lijken. Bij een minimizer BH is de beugel breder waardoor de borsten worden verdeeld over een groter oppervlak en minder naar voren worden gecentreerd. De minimizer is feitelijk de tegenhanger van de push-up BH.

Waarom is een goede BH belangrijk?

Het dragen van een goede BH is belangrijk om de vorm en stevigheid van de borst te behouden en te ondersteunen. Voor vrouwen met een grote cupmaat is dit éxtra belangrijk. Grote borsten kunnen vrij zwaar worden waardoor je, door het gewicht, kans hebt op rugklachten. Een goede BH ondersteunt de borst en geeft de borsten steun vanuit het rugpand. Hierdoor wordt de zwaarte verlicht en worden rugklachten voorkomen.

Zijn BH’s in grote cupmaten duur?

Een BH voor een grote cupmaat is niet per se duurder dan een reguliere maat, dit is echter afhankelijk van het merk. BH’s van PrimaDonna liggen in een hoger segment BH’s. Deze BH’s zijn speciaal ontworpen voor vrouwen met een grote maat, hierbij staat de perfecte pasvorm en optimaal draagcomfort voorop. Een PrimaDonna BH is een investering, maar heeft wel een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ben je op zoek naar grote cupmaat BH in het lagere segment? Kijk dan eens naar BH’s van Anita en Panache.

Hoe vaak moet je een nieuwe BH kopen?

Wanneer je een BH te lang draagt heb je kans dat de beugel breekt. Of de BH is te ver uitgerekt dat deze niet meer goed ondersteund. In dit geval is het tijd om een nieuwe BH te kopen. Een BH gaat gemiddeld 90 draagdagen mee. Om zo lang mogelijk van je BH te kunnen genieten kun je deze het beste afwisselen met minimaal 1 of 2 andere BH’s. Hoe vaak je een nieuwe BH moet kopen hangt dus af van hoe vaak je de BH draagt.

Waar koop ik een BH in een grote cupmaat?

Een BH in een grote cupmaat shop je natuurlijk bij Annadiva! Wij bieden BH’s aan in de cupmaten A t/m K. Voor elke type vrouw is er een passende BH te vinden, ongeacht haar maat. Bekijk eens onze grote cupmaten pagina en kom erachter welke prachtige BH's er allemaal in jouw maat verkrijgbaar zijn!