Hoe kun je jouw BH het beste wassen?

December 10, 2020

Niemand wil na het wassen van haar favoriete BH erachter komen dat de BH is verkleurd of vervormd. Dan rest er namelijk maar één ding: een nieuwe BH kopen. Niet alleen kan het verkeerd wassen van BH’s schadelijk zijn voor de lingerie zelf, het kan ook gevolgen hebben voor jouw wasmachine.

Wanneer je een Beugel BH onzorgvuldig wast, kan de beugel losraken van jouw BH en vervolgens zijn eigen leven gaan leiden in de wasmachine. Je raadt het al, dit kan erg schadelijk zijn voor jouw wasmachine. De beugel van een BH kan ook door midden breken wanneer je deze onzorgvuldig wast. Ja helaas, er zit dan nog maar een ding op: een nieuwe BH met beugel kopen. Om zo lang mogelijk te genieten van jouw favoriete lingerie is het belangrijk de BH’s op een zorgvuldige manier te wassen. Maar wat is dan eigenlijk de goede manier? Wij helpen je hier een handje bij.

Bekijk allereerst de wasvoorschriften in het labeltje van jouw BH, wellicht heeft jouw BH extra verzorging nodig. Bekijk vervolgens of jouw BH is versierd met accessoires die eraf gehaald kunnen worden om eventuele schade te voorkomen. Ook kleur is van belang. Was bijvoorbeeld je witte BH’s met andere witte kleding om de kleur zo optimaal en fris mogelijk te houden.

De haakjes van jouw BH kunnen andere kledingstukken mogelijk schaden. Wij raden het daarom aan om het BH-bandje te sluiten voordat deze gewassen wordt. Ook raden wij ten zeerste aan een waszakje te gebruiken. Hierdoor beperk je mogelijke schade aan de BH en andere kleding. Selecteer een wasprogramma voor de fijne was. Dit programma heeft namelijk vrijwel altijd een temperatuur van maximaal 30 graden.

Stop je BH nooit in de droger. Wanneer je een BH in de droger doet, wordt deze slap door de hitte. Strijken is dus ook een no go. Laat je BH’s het liefst liggend drogen, zodat de optimale vorm kan worden behouden. Ook is het gebruik van wasverzachter af te raden. Wasverzachter maakt de vezels van de BH slap waardoor deze zijn stevigheid kan verliezen.

Het is nog beter wanneer je jouw BH met de hand wast. Het beste kun je dan een wasbak of teiltje vullen met warm water van maximaal 30 graden. Voeg hier ons wasmiddel aan toe voor frisheid en een heerlijke geur. Ons wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor het verzorgen van lingerie en badmode. Vervolgens is het tijd om de BH’s te laten weken. Tien tot vijftien minuten is voldoende. Een tip: Wrijf niet! Wanneer je met de hand gaat wrijven over een BH, dan gaat het vuil alleen maar meer in jouw BH zitten, weken is dus écht voldoende. Spoel je BH na het weken af met koud water (zonder te wrijven) Laat je BH’s vervolgens liggend (met de cup naar boven) drogen.

Wil je nog meer tips krijgen? Bekijk dan ook zeker eens ons wasadvies. Behandel jouw lingerie met liefde, dan zal je er het meeste profijt van hebben!