• Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • 9,3 / 10 klantbeoordeling van 15.000 klanten

Annadiva onderzoek: Vrouwen versus Mannen over Lingerie

dinsdag 15 mei 2012

Annadiva deed in samenwerking met onderzoeksbureau NovioData onderzoek naar hoe vrouwen en mannen denken over lingerie. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 454 mensen, waarvan 228 vrouwen en 226 mannen. Allen met een relatie en ouder dan 18 jaar.

Wat weten mannen van cupmaten?

Kennen mannen de cupmaat van hun vrouw of vriendin? 85% van de mannen denkt van wel. Vrouwen denken daar toch anders over.  Zij zeggen dat maar 56% van de mannen hun cupmaat weet.

Wat opvalt is dat mannen de cupmaat van hun vrouw vooral schatten in de gangbare cupmaten B, C en D. Ongeveer tweederde van de vrouwen in Nederland heeft inderdaad één van deze maten. Echter volgens de mannen uit het onderzoek - die denken de cupmaat van hun vrouw te weten – valt maar liefst 84% van hun vrouwen en vriendinnen binnen deze meest gangbare maten.

Mannen schatten hun vrouw dus niet snel als cup A of juist als groter dan cup D in. In werkelijkheid heeft 1 op de 6 vrouwen cupmaat E of groter en bijna net zoveel vrouwen cup A.


Zijn we het eens over de kleur lingerie?

In het onderzoek is ook gevraagd naar de favoriete kleur lingerie. Zowel bij de mannen als de vrouwen staat zwarte lingerie met stip op 1. Bij 46% van de mannen is zwart favoriet. Bij de vrouwen is dat 48%.

Op nr. 2 staat bij de mannen de kleur rood met 15%. Bij de vrouwen scoort rood ruim drie keer minder met maar een magere 5%. Bij de vrouwen staat witte en ivoorkleurige lingerie op twee met 16% van de stemmen. Een functionele huidkleurige bh scoort nog 3,8% bij de vrouwen, maar daar lijk je bij mannen niet mee aan te moeten komen.

Favoriete kleur lingerie

Vrouwen

Mannen

Zwart

47,5%

45,6%

Wit/Ivoor

16,3%

13,5%

Huidkleur

3,8%

0,6%

Roze

2,6%

5,7%

Rood

4,6%

14,6%

Paars

6,4%

4,5%

Aqua of Blauw

8,1%

6,5%

Bruin/Brons/Goud

4,3%

0,6%

Frisse kleurtjes als groen, geel of oranje

6,5%

8,2

  

Hoeveel bh’s liggen er in de kast?
Als je vrouwen vraagt hoeveel goede bh’s zij in de kast hebben, komt daar een gemiddelde uit van tussen de 5 en 6 bh’s per vrouw . Mannen schatten het aantal ‘goede bh’s’ dat hun vrouw heeft beduidend hoger. Zij komen uit op bijna 8 bh’s.

Mannen weten lingerie te waarderen
Eén van de vragen was ook: “Heeft u er oog voor als uw vrouw mooi lingerie draagt?”. Mannen geven met 94% massaal aan daar inderdaad oog voor te hebben. 83% van de vrouwen lijkt dat ook inderdaad te merken. Maar toch zo’n 10% van de mannen lijkt de boodschap dus niet of niet goed over te brengen.

Dames, geef meer geld uit. Het mag!

Dat mannen van lingerie houden is misschien niet verrassend. Maar mag dat ook wat kosten? Wat betreft de mannen mogen de vrouwen en vriendinnen gerust hun portemonnee  trekken.  Crisis of niet, maar liefst 79% van de mannen vindt dat hun vrouw wel meer mag uitgeven aan lingerie.

De meeste vrouwen daarentegen vinden hun bestedingspatroon wel prima zo. 57% wil niet meer uitgeven aan lingerie tegen 43% die dat wel wil. Opvallend dus, mannen die vinden dat hun vrouwen meer mogen shoppen! 


Vrouwen hebben niet het idee lingerie als cadeau te krijgen

Mannen kunnen natuurlijk ook gewoon lingerie cadeau doen. En 55% van de mannen meent dat ook te doen. Van de vrouwen zegt echter maar 32% dat ze wel eens lingerie cadeau krijgen.

De mannen die hun vrouw met lingerie verrassen zeggen dat toch wel 1 of meerdere keren per jaar te doen (86%). Ook hier nuanceren de vrouwen dit beeld. Van de vrouwen die wel eens wat cadeau krijgen, geeft 31% aan dat dit minder dan één keer per jaar is.

 

Aantal keren per jaar dat lingerie cadeau wordt gedaan

Mannen die aangeven lingerie cadeau  te geven

Vrouwen die aangeven lingerie cadeau krijgen

Minder dan 1x per jaar

14,3%

31,3%

Ongeveer 1x per jaar

47,3%

42,0%

Meerdere malen per jaar

38,4%

26,7%