Verschillende soorten bikinitops

Juli 19, 2022

In de zomermaanden wil je er natuurlijk leuk uitzien op het strand of aan het zwembad in je prachtige bikini. De één kiest voor een push-up bikini om zichzelf wat extra zelfvertrouwen te geven en de ander gaat voor een wat meer bedekte bikini zonder decolleté. Iedereen heeft zijn voorkeuren: met of zonder bandjes, met of zonder beugels, een wat chiquer model of juist een sportieve bikini. Het kan allemaal én in alle maten!

Triangle bikini

De triangle bikini heeft een wat jonger imago en wordt voornamelijk gedragen door vrouwen met wat kleinere borsten. Deze bikini zorgt ervoor dat de borsten optisch groter lijken door de V-vorm cups. Heb je grotere borsten en wil je ook een triangle bikini? Let er dan wel op dat het een stevige rugpand en bredere schouderbandjes heeft voor extra steun.

Bandeau bikini

Voor de vrouwen die er van houden om lekker te zonnen is de Bandeau bikini ideaal. De bandeau bikini, ook wel strapless bikini genoemd, kan zonder bandjes gedragen worden, maar heeft wel een beugel om de borsten op de juiste plek te houden.

Beugel bikini

Veel vrouwen zijn helemaal fan van de beugel bikini en wij snappen wel waarom! De beugelbikini geeft je borsten namelijk veel steun. De beugel in deze bikinitops zorgen ervoor dat je borsten worden gescheiden en minimaal worden gelift. Deze bikini is dus ideaal wanneer je een actieve stranddag tegemoet gaat of gewoon lekker op je strandbedje wil liggen.

Balconette bikini

De balconette bikini past bij elk borsttype is geschikt voor grotere cups en maten. Deze bikinitop staat erom bekend dat de cups aan beide zijden van de borsten even hoog zitten en de borst vaak voor de helft tot driekwart is bedekt. De borsten krijgen een lift en een mooie ronde vorm. Let er wel op dat deze bikinitop niet te klein is. Doordat je borsten omhoog worden geduwd, kunnen deze er bij een te kleine cup uitvallen. Dat is niet handig rond het zwembad natuurlijk!

Push-up bikini

De push-up bikini is ideaal als je de borsten echt een goede lift wilt geven. In de push-up bikini lijken de borsten voller en wordt er een groot accent gelegd op het decolleté.

Halter bikini

Een bikinitop die we niet meer weg kunnen denken is de halter bikini. Bij deze bikini worden de bandjes in de nek vastgeknoopt, gestrikt of geklikt. Hierdoor wekt deze bikini ook minder het idee van een BH. Vaak wordt deze bikini gedragen door vrouwen met een kleinere cupmaat. Bij grotere cupmaten kan het gewicht van de borsten zwaar worden aan de nek. Bij een goede bikini zorgt het rugpand voor de meeste steun, waardoor er wat verlichting wordt gegeven aan de nek. Merken die halter bikini’s aanbieden voor vrouwen met een grotere cupmaat zijn: Freya, Prima Donna Swim en Fantasie!